38. Int. Rallye Wiesbaden 2015

30.05.2015 19:12

   Tento týden, přesněji ve dnech 28. - 29.5.2015, projela Plzeňským krajem starobylá Rallye Wiesbaden. Jela se znovu jako soutěž pravidelnosti. Ve startovní listině bylo přes třicet účastníků (zejména z Německa), kteří jeli se zajímavými vozy z let 1958-83. A tak jsme si nemohli nechat ujít příležitost tyto krásné vozy vidět na vlastní oči. Proto jsme se zajeli podívat do Labutě, kde měla rallye zastávku na časové kontrole ZZ 3 Labuť - Tachov v cca 16:51h.

   Tato soutěž byla zejména v 60.letech jedním z nejvýznamnějších automobilových světových podniků. Patřila do seriálu Mistrovství Evropy, který v té době byl vrcholem světové rallye (mistrovství světa ještě neexistovalo). V období kolem roku 1968 se velká část Rallye Wiesbaden odehrávala na českém území a na tuto tradici navazuje i současná podoba rallye.

   Stejně jako minulé ročníky se i 38. Internationale Rallye Wiesbaden jela jako soutěž pravidelnosti, její účastníci se tak  mezi časovými kontrolami pohybovali v rámci běžného silničního provozu. Jeho pravidla museli dodržovat i na tzv. zvláštních zkouškách, na kterých si opět museli hlídat stanovený rychlostní průměr 50 km/h.


Foto: Rallye Wiesbaden